Sulka K - 500 ml
Detailní popis produktu
Popis:
Tekuté hnojivo Sulka - K patří mezi nejkoncetrovanější zdroje síry v čiré roztokové formě, která je dobře přijatelná rostlinami, část v rychle působící a část v pozvolně působící formě. Je vysoce efektivním zdrojem síry v polysulfidické formě, která v půdě pozvolna oxiduje na elementární, na rostliny rychle působící síranovou formu. Je zdrojem rostlinami velmi dobře přijatelného draslíku v jeho bezchloridové, vodorozpustné formě. Obsahuje dusík v rychle působící močovinové formě a neobsahuje dusičnanový - nitrátový dusík, který je hlavním zdrojem nekrotického působení na rostliny.
Vzhledem k vysokému obsahu polysulfidické síry vykazuje také fungicidní a akaricidní účinnost a je účinné proti vícerým houbovým chorobám ( hlavně proti padlí ) a také proti některým živočišným škůdcům.
Použití:
Sulka - K se používá jako půdní hnojivo a je určeno k doplnění konkrétních výživových složek významně ovlivňujících kvalitu pěstovaných rostlin.
Sulka - K je vhodná také k moření česneku.
Sulka - K má také vynikající účinky pro ošetření dřevin, vinné révy a ovocných stromů. Vlivem přítomnosti síry působí pozitivně proti přezimujícím škůdcům a proti kadeřavosti broskvoně.
Dávkování:
- Hnojivá zálivka min. 14 dní před výsadbou. Množství hnojiva k rozmíchání v 10-ti l vody ( dávka na 10 m2 půdy ): brambory: 10-12 ml, koštáloviny, cibule, cibuloviny: 12-15 ml, obiloviny: 8-10 ml, olejniny: 12-14 ml
- Proti přezimujícím škůdcům a kadeřavosti broskvoní, aplikuje se před rašením ( 5 l vody): broskvoně: 200-250 ml, ovocné stromy: 50-60 ml, vinná réva 200-250 ml
- Moření česneku: před výsadbou namáčet v roztoku 40 ml/l vody po dobu 6-12 hodin a poté ihned vysadit.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Postřiky proti houbám a plísním |
---|---|
Co chcete přihnojit: | Česnek, Cibule, Brambory |
Houba, plíseň: | Kadeřavost broskvoní |
Škodlivý činitel škůdci: | Háďátko na česneku |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.