Hoštické guáno - granulované
Související produkty
Detailní popis produktu
Popis:
Guáno je čistě přírodní surovina, vzniklá mineralizací ptačího trusu na pobřežích Jižní Ameriky. Vzhledem ke svému složení je po staletí využívána místními obyvateli v zemědělství jako vynikající přírodní hnojivo. Granulovaná forma má výhodu delší postupné účinnosti, přesného a rovnoměrného dávkování. Guáno poskytuje rostlinám potřebné živiny po celé vegetační období ve formě, ve které jsou živiny kořenovým systémem dobře přijímány. Protože se jedná o přírodní surovinu, nedochází, při správném dávkování, k poškození rostlin a zasolení půdy. Půda si tak udržuje svoji vzdušnost a úrodnost.
Zlepšení vlastnosti hnojiva je dosaženo i určitým obsahem melasy a slupek kakaových bobů, které mají zvláště příznivý vliv na hospodaření s vodou.
Použití:
Granulované guáno je určeno pro široké spektrum použití jak na zahradě, tak i v interiéru. Hodí se k základnímu vyhnojení půdy na jaře nebo na podzim, ale i k přihnojování rostlin v průběhu celého vegatačního cyklu. Můžeme jej i promíchat se substrátem při pěstování květin balkónových i pokojových. Hnojivo v doporučené dávce ( podle pěstovaných druhů ) se rozhodí po záhonech a vhodným náčiním zapraví do půdy. Při pěstování rostlin v nádobách se může doporučené množství hnojiva promíchat se substrátem před výsadbou případně v průběhu pěstování aplikovat na povrch substrátu.
Dávkování:
- Základní hnojení: 1 - 1,5 kg na 10 m2, před výsadbou.
- Vyhnojení skleníku: 1,5 - 2 kg na 10 m2, před výsadbou.
- Balkónové rostliny: 10 - 20 g na jeden 50 cm truhlík.
- Růže a živé ploty: 30 - 40 g na 1 rostlinu.
- Trvalky: 15 - 30 g na 1 rostlinu.
- Košťálová a plodová zelenina: 30 - 40 g na 1 rostlinu.
- Okrasné keře, drobné ovoce: 150 - 200 g na 1 rostlinu.
- Okrasné a ovocné stromy: 500 - 1000 g na 1 rostlinu.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Granulovaná hnojiva |
---|---|
Co chcete přihnojit: | Balkónové květiny, Okrasné rostliny, Zelenina, Ovocné stromy |
Přírodní - organické: | Přírodní hnojivo |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.